HIER VIND JE LEUKE TIPS & TRICKS OP HET GEBIED VAN 'BODY'


Bewegen is belangrijk voor iedereen. Punt. Maar waar de één zonder een druppel zweet de halve marathon loopt is voor de ander het opmaken van het bed al een complete 'workout'.

Hier volgen een aantal tips voor de mensen die weten dat er 'iets' moet gebeuren maar voor wie TIJD, ZIN en GELEGENHEID soms een 'dingetje' zijn..😉

Ook hiervoor geldt: If you change the way you look at things, the things you look at change!

TIP #1 DOE DINGEN ÉÉN VOOR ÉÉN

Breng thuis bijvoorbeeld de spullen op de trap, die alle gezinsleden daar neerleggen maar die iedereen zogenaamd 'vergeet' mee naar boven te nemen, eens één voor één naar boven. Scheelt je frustratie en levert een flinke bijdrage aan je dagelijkse beweging! 

 

TIP #2 GA LEKKER WANDELEN

Ga naar buiten en maak een flinke wandeling. Lukt het niet om naar buiten te gaan of regent het te hard? Zoek dan op YouTube 'wandelen vanuit je woonkamer' en 'stap op je plaats'😋 Vergeet niet om van het uitzicht te genieten..  (en de slappe lach krijg je er gratis bij!)

TIP #3 GA SCHOONMAKEN

Ga als een razende door je huis met de stofzuiger, dweil en poetsdoek. Doe niet lekker rustig aan maar zorg ervoor dat je hartslag omhoog gaat. Je bent zo ook nog eens in een mum van tijd klaar en je huis blinkt weer. Win - win!

TIP #4 HAAL KOFFIE VOOR JE COLLEGA

En voor jezelf natuurlijk! Maar wél om-ste-beurt, dat zijn alweer aardig wat stappen extra!


WAAROM IS ALLES TOCH ZO LEKKER?!

Kom jij ook regelmatig met boodschappen thuis waarvan je baalt dat je je je hebt laten verleiden, omdat je eigenlijk wel weet dat ze niet goed voor je zijn?

Zoals die die rol koekjes? Of die zak chips? Of allebei..

Dit is natuurlijk super herkenbaar, maar ook een probleem.. En niet alleen voor je portemonnee 😉

Het eten of drinken van bepaalde voedingsmiddelen activeert ‘feel good’ hormonen in je hersenen, waar je dus blij van wordt en die je (tijdelijk) goed laten voelen.  

 

Vooral suiker is een gemene... Suiker is een absolute trigger voor onze hersens, die nóg sneller werkt dan genotsmiddelen zoals alcohol en tabak! Hierdoor wil je steeds vaker en steeds méér nemen.

En het irritante is dat de voedingsindustrie en supermarkten handig gebruik maken van dit ‘mens zijn’, waardoor wij onze keuzes vaak niet meer zelf in de hand hebben.

Overal stoppen ze een beetje suiker in, waardoor jij niet kan stoppen met eten, je misschien minder goed over jezelf en je lichaam gaat voelen en misschien op de lange termijn zelfs gezondheidsproblemen zou kunnen krijgen. En, voor de mensen die niet van ‘zoet’ houden, reken jezelf niet rijk: ook in zoute snacks zit suiker..!

Een aantal tactieken om jou, bijvoorbeeld, chips te laten eten zijn:

De handige verpakkingen. Deze zijn simpel in gebruik en gemakkelijk open te maken. Op deze manier kan je altijd, ook terwijl je iets anders aan het doen bent, gedachteloos veel achter elkaar eten.

De porties. Eigenlijk teveel om in één keer op te eten maar nét te weinig om te bewaren.. En dus eet je ze tóch maar op; zonde als ze taai worden..

De 'krak'. Chips worden bijvoorbeeld zo ‘krakend’ mogelijk gemaakt, want hoe harder het kraakt hoe aantrekkelijker het is..

Zout. Dit zendt DIRECT een seintje naar het beloningscentrum in je brein.

Precies de juiste hoeveelheid vet. Vet samen met suiker zorgt ervoor dat iets onweerstaanbaar is (denk aan milkshake). Voedsel dat voor een groot deel uit vet bestaat geeft een onweerstaanbaar gevoel je mond.

Onthoud deze tip om minder te snoepen:

Beweeg je hoofd een aantal keer van links naar rechts

en weer terug. 

Herhaal dit iedere keer als er gevraagd wordt of je iets wil eten...

😉


DANS JE FIT (EN BLIJ..)

Wist je dat dansen een geweldige manier is om je lichaam te stimuleren om gelukshormonen aan te maken?

Yup, je leest het goed!

Endorfine, dopamine en serotonine zijn een paar van de feel-good hormonen die ons lichaam produceert als we bewegen en ‘shaken’.

Endorfine is ons natuurlijke pijnstillende hormoon. Als je je gestrest bent of last hebt van kleine pijntjes, kan de aanmaak van endorfine je een blij en gelukkig gevoel te geven.

Dopamine is het hormoon dat een gevoel van beloning en plezier geeft. Dus, als je het gevoel hebt dat je motivatie een boost nodig heeft, ga lekker dansen!

Serotonine is het hormoon dat helpt bij het reguleren van onze stemming, slaap en eetlust. Het is ook belangrijk voor het verminderen van angst en depressie. Als je je down voelt, is  regelmatige lichaamsbeweging en dansen een geweldige manier om de productie van serotonine te stimuleren!Samengevat; dansen is een geweldige manier om je lichaam en geest te helpen ontspannen en gelukkig te voelen door het stimuleren van de aanmaak van deze geweldige gelukshormonen. Dus, waarom zit je nog?! Ga lekker dansen en voel je goed!