HIER VIND JE TIPS & TRICKS OP HET GEBIED VAN 'MIND'


'SOMETIMES YOU

CHANGE YOUR MIND...

SOMETIMES YOUR

MIND CHANGES

YOU..'


MEDITEREN KAN JE LEREN

WAAROM ZOU MEDITATIE IETS VOOR MIJ ZIJN?!

Mediteren wekt bij veel mensen het gevoel van ‘zweverigheid’ op. Ontzettend jammer, want daardoor wordt het vaak meteen als overdreven of niet nuttig gezien, terwijl het zo veel rust kan geven. Mediteren hoeft geen uren te duren, 5 minuten kan al voldoende zijn. Het is een fijne manier om te onthaasten in een druk leven, het helpt je dingen los te laten en even helemaal nergens aan te denken.

HOE DOE IK DAT?!

Als je start met mediteren, moet je je allereerst realiseren dat je het niet fout kan doen. Dat is de basisregel van meditatie! Het maakt ook niet uit in welke positie je mediteert, liggend, zittend of staand. Belangrijk is: doe wat voor jou goed voelt. Welke houding je ook kiest: let erop dat je rug recht is, zo kan de ademhaling beter doorstromen.

OEFENING

Begin met rustig inademen via je neus en over je buik (maak je buik bol), naar je borstkas toe. Houd je adem even vast en adem dan weer rustig uit via je je neus of mond. Liefst nét iets langer dan dat je inademt. Je zult merken dat als je dit een paar keer doet, je een stuk rustiger wordt. Het fijne is, je kunt dit altijd doen! Ervaar je stress op je werk? Ben je zenuwachtig en blijf je maar piekeren? Probeer dit eens een minuut uit en je zult zien dat het werkt!


WAT IS MINDFULNESS

Mindfulness draait om leven met aandacht. Het is het creëren van rust en ruimte in de hectiek van de dag, door gewoon even te durven ‘stoppen’ en te reflecteren op wat je aan het doen bent. Zo word je je bewuster van jezelf en je omgeving en ga je minder op de automatische piloot leven.

HOE KAN OOK JIJ MINDFUL IN HET LEVEN STAAN:

Geef  je volle aandacht aan de mensen om je heen.

(Houd je telefoon dus even in je zak, ook als je gesprekspartner hem wel tevoorschijn haalt.)

Wees gul met complimenten, bedankjes en het uiten van je dankbaarheid en waardering.

(Zo creëer je meer mooie momenten voor jezelf en de mensen om je heen.)

Voel je dankbaar voor iemand of iets in je leven.

(Bijvoorbeeld je kind, je partner of zelfs je huisdier.)

Probeer de mensen om je heen te accepteren zoals ze zijn, inclusief hun ‘tekortkomingen’.

(Ontdek hoeveel rust het geeft om mensen te nemen zoals ze zijn.)

Realiseer je dat de meeste zorgen op dit moment niet relevant zijn.

(We maken ons vaak zorgen over dingen die in de toekomst misschien gaan gebeuren.)

Probeer minder verwachtingen te hebben.

(Geniet meer van het moment.)

Blijf eens hangen op de rechterbaan op de snelweg.

(Of je nou sneller of langzamer rijdt, je komt toch wel op je bestemming.)

 


 DANKBAARHEID

Dankbaarheid betekent simpelweg dat je erkent en waardeert wat je hebt en meemaakt in het leven. Het gaat niet alleen om grote dingen zoals gezondheid en veiligheid, maar ook om de kleine momenten, zoals een mooie zonsondergang of een vriendelijk gebaar van iemand. Door dankbaar te zijn, leer je je te richten op de goede dingen, zelfs als het moeilijk is. Het helpt je stress te verminderen en je gelukkiger te voelen. Dankbaarheid is eigenlijk gewoon een manier om het leven ten volle te omarmen en te genieten van wat je hebt.